L’Espluga de Francolí acollirà aquest diumenge 14 de maig la desena edició de l’Enduro del Francolí, la segona prova del Campionat de Catalunya d’Enduro 2017.

La prova, organitzada pel Motoclub Francolí, comptarà amb 140 motoristes i amb un recorregut de 65 quilòmetres per volta, amb trams cronometrats i zones de circuit amb diversos obstacles com troncs, tubs o grans pneumàtics. A més a més, hi haurà les incorporacions de noves trialeres.

La cursa començarà diumenge a partir de les 9 del matí pel terme de l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet, Senan i Vallclara, en dues zones cronometrades. La primera serà al Parc del Motoclub amb diferents obstacles i la segona es disputarà al darrere de l’antiga gasolinera amb un circuit de salts. Dissabte a la tarda el club passarà les diferents verificacions tècniques de les motocicletes al Parc Tancat del Casal. El president del club, Quim Morgades, assegura que “aquest any han realitzat un rally bastant dur i molt exigent, això fa que sigui més tècnic que els altres anys”.

Uns 60 voluntaris seran els encarregats d’ajudar a organitzar tots els participants i d’indicar el recorregut. L’ocupació hotelera d’aquests dies a l’Espluga de Francolí s’ha vist beneficiada gràcies a tots els motoristes vinguts arreu del país.
El lliurament de premis de trofeus de diumenge està previst que se celebri a dos quarts de quatre de la tarda. Les categories citades per competir el proper cap de setmana a la Conca de Barberà són: E-125 2 Temps, Enduro Elit, Fèmines, Junior Open, Junior Trofeu, Màster, Sènior B 2T, Sènior B 4T, Sènior C 2T i Sènior C 4T.