Les actuacions musicals de Joan Rovira i Anna d’Ivori encapçalen el cartell de les Festes de Sant Maties que viurà Montblanc aquest cap de setmana.  L’artista revelació dels premis Enderock 2016, Joan Rovira, actuarà divendres a dos quarts de 12 de la nit a la plaça de Sant Miquel acompanyat de la seva banda per presentar l’últim treball «Encara tenim temps». També hi actuarà el grup d’Anna d’Ivori que presentarà a Montblanc «Rere els vidres», el primer disc de la tarragonina. Les Festes de Sant Maties combinaran el seguici festiu amb actes culturals, esportius i infantils del 12 al 15 de maig. El restaurat bestiari del Seguici Popular també farà aparició divendres i dissabte.

ÀUDIO (Ràdio Montblanc): El regidor de festes destaca els concerts de divendres

El regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallisó, ha expressat que es volen consolidar les Festes de Sant Maties com la Festa Major petita o la festa de primavera. Pallisó ho ha manifestat durant la presentació de la programació de les Festes de Sant Maties celebrada aquest dilluns.

ÀUDIO (Ràdio Montblanc): Oriol Pallisó assegura que la celebració es consolida com la Festa Major petita

El tret de sortida de les festes es farà amb l’espectacle musical «Mil cent i un estels» a la sala Sant Jordi del Claustre de Sant Francesc que es convertirà en un planetari. També divendres, a dos quarts de 7 de la tarda a la Sala de Plens, l’esport es farà un lloc entre la programació festiva amb la presència del periodista de TV3, Arcadi Alibés, que presentarà “La Volta al món en 80 maratons”. En aquest acte, també es presentarà la propera edició de la cursa Barrancs de Llegenda. A les 7 de la tarda, el president de l’ANC, Jordi Sánchez, inaugurarà l’exposició “5 anys de lluites del somni al referèndum” ubicada a la Sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc.

De la programació de dissabte en destaca la 4a edició de la timbalada, organitzada pels Dimonis de Montblanc. L’entitat també organitza un vermut electrònic, sopar popular i una nit de discjòqueis a l’aparcament de Sant Miquel.

Diumenge se celebrarà la 22a Trobada de Gegants amb 11 colles convidades. La jornada seguirà amb la Diada Castellera amb dues colles convidades, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-Seca, que acompanyaran els Torraires de Montblanc. El Seguici Petit de Montblanc participarà a les Festes de Sant Maties amb una cercavila que començarà a dos quarts de 6 de la tarda des de Sant Francesc i acabarà a la Plaça Major amb una actuació.

L’espectacle «Que venen els catalans» tancarà les festes diumenge a dos quarts de 8 del vespre a l’antic hospital de Santa Magdalena. L’acte anirà a càrrec de Jordi Jubany i l’Orquestra Gerhard de l’Escola de Música Robert Gerhard de Valls.

Consulta el programa d’actes