L’Espluga de Francolí per la Independència ha recollit presencialment entre els dies 23 i 30 d’abril un total de 207 signatures a favor del manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. A aquestes xifres, s’hi sumaran les signatures  que s’han fet mitjançant la pàgina web.

L’entitat seguirà recollint signatures fins a mitjans de maig.

El passat cap de setmana l’Espluga de Francolí per la Independència ha iniciat també una campanya pel Sí repartint banderes de diferents colors amb un Sí, que segons l’entitat, simbolitza el sí a la República Catalana.

El manifest del Pacte Nacional pel Referèndum que ha recollit més de 200 adhesions a l’Espluga, demana la celebració d’un referèndum acordat amb l’Estat com a una eina democràtica que creuen que ha de servir per resoldre la relació entre Catalunya i l’Estat Espanyol.