Una vuitantena d’infants i joves de l’Agrupament Escolta l’Estornell de l’Espluga participen a la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya i que s’està celebrant aquest cap de setmana a Tàrrega. Els espluguins han marxat aquest matí des de l’Espluga i s’han dedicat a fer la instal·lació de les tendes i les primeres activitats. Ferran Lozano, el responsable de l’Agrupament de l’Espluga, ha explicat en declaracions a l’Espluga FM Ràdio que tots els infants i caps estaven molt il·lusionats de poder participar en aquesta fita històrica que fa quatre anys que s’està organitzant.

De fet, més de 13.000 infants, joves i persones voluntàries estan compartint un cap de setmana d’activitats per prendre consciència que «junts podem deixar el món millor de com l’hem trobat», com recull una de les lleis del moviment. El projecte va nèixer de la voluntat de celebrar una macrotrobada de tots els escoltes i guies de Catalunya, tal i com es fa arreu del món des del 1920 amb les trobades anomenades Jamboree. La Jamborinada està organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i compta amb la participació activa de les entitats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. La trobada és la culminació d’un gran projecte que té com a objectiu aprofundir en la participació a través del mètode escolta i guia.

La Jamborinada s’allargarà fins aquest diumenge a la tarda quan es farà un acte central que reunirà els 13.000 escoltes en una sola plaça.

Reportatge de la Jamborinada del Clau de Setmana: