L’arxiu Tarradellas, ubicat al Monestir de Poblet, es convertirà en la primera secció territorial i autònoma de l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’acord, que ha signat aquest divendres el conseller de Cultura, Santi Vila, i l’abat del monestir, Octavi Vilà, preveu el tractament arxivístic, la digitalització i la difusió de tots els fons documents que es conserven al monestir.

Amb aquest acord, l’Arxiu Nacional de Catalunya constituirà, al llarg de l’any vinent, la seva primera secció territorial a Poblet, amb la voluntat d’ampliar aquest model a altres arxius del país.

El document signat preveu que Poblet utilitzi el criteri arxivístic de l’Arxiu Nacional, a més d’un estudi tècnic del fons de l’arxiu que inclourà un pla de conservació, descripció i digitalizació.

L’acord contempla tota la documentació de l’Arxiu de Poblet, que es mantindrà propietat de Poblet i que esta integrat, en gran mesura, per l’arxiu del president Tarradellas, l’Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli i altres 59 fons personals procedents de donacions i formats per personalitats contemporànies al president Tarradellas.