La diada de Sant Jordi en diumenge ha superat les previsions més pessimistes i la venda de roses i llibres s’ha situat en quantitats com les dels darrers anys. Les vendes s’han concentrat al llarg de la jornada de diumenge, però des de divendres s’han estat venent llibres i roses. Les floristeries de l’Espluga han venut gairebé totes les existències, mentre que també s’han esgotat tots els exemplars de l’útlim llibre de l’escriptor Carles Capdevila. Els títols més venuts segueixen la mateixa línia que la resta del país, Pilar Rahola i Rafael Nadal també han estat dos dels autors més buscats.

Que la diada de Sant Jordi se celebrés en diumenge aquest any no es veia amb molt bons ulls per part dels comerços locals. El fet que fos un dia festiu, feia pensar que molta gent passaria el dia fora del poble i això podria fer caure la quantitat de roses i de llibres. Tot i això, la realitat a sorprès als comerciants i és que el nombre de vendes ha estat com la d’altres anys. A l’Espluga es venien roses a quatre punts del poble i tots han coincidit en valorar positivament la diada.

Pel que fa a la floristeria Espai Natural, Carme Vendrell ha assegurat que les primeres roses es van vindre divendres i al llarg de tot el cap de setmana se n’han anat venent, per bé que diumenge ha estat quan se n’han venut més. Pel que fa a la quantitat de roses venudes, Vendrell afirma que n’han venut com l’any passat i explica: “jo he comprat exactament les mateixes roses que l’any passat i ja no em queda res, només quatre muntatges”. Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó també han venut roses per recaptar diners pel viatge de final de curs i calculen que n’han venut prop de 300.

D’altra banda, M. Teresa Martí de la Floristeria Civiflor s’ha mostrat sorpresa amb la quantitat de roses venudes perquè ha reconegut que esperaven nivells inferiors als dels darrers anys i n’han venut més de 500, una xifra similar a la d’altres anys. Jordi Salvadó del Petit Gourmand, on també han venut roses, s’ha mostrat satisfet amb les vendes, malgrat que ha observat una lleugera disminució respecte l’any passat.

Pel que fa als llibres, a la Papereria i Llibreria Índex han tingut un ritme de vendes similar al dels darrers anys. En aquest sentit, Neus Martí ha constatat que el matí de diumenge ha estat molt animat i que els llibres més venuts han estat els mateixos que a la resta del país. Per exemple, la nova publicació de Carles Capdevila, La vida que aprenc, ha esgotat existències a l’Espluga. Rosa de cendra de Pilar Raola  i La senyora Stendhal  de Rafael Nadal també han estat dos dels llibres més venuts a la Papereria i Llibreria Índex. Neus Martí, a més, ha assegurat que ens els darrers anys els hàbits de compra han canviat perquè ara, en molts casos, es compra un llibre per a cada membre de la família, mentre que abans només es regalava a l’home o al nen.