Montblanc ha viscut aquest nit la 31a edició de la representació de Llegenda de Sant Jordi de Montblanc en el marc de la 30a Setmana Medieval.         

Amb totes les entrades exhaurides per les dues representacions programades, els assistents han pogut viure l’estrena de la nova bèstia que ha aparegut exclusivament a la representació de la Llegenda d’aquest dissabte al Foradot, la part més alta de la muralla del segle XIV.

Confeccionat per quatre empreses catalanes especialitzades, la nova bèstia festiva és un dels dracs més grans de Catalunya: mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada. Compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Inspirat en saures reals, el seu impressionant cos és articulat per tal d’augmentar-ne la sensació de realisme.

 

Òscar Cantillo, un dels portadors històrics del drac, ha afirmat en declaracions a l’Espluga FM Ràdio que “es deixava portar més l’altre drac tot i que la nova bèstia guanya en espectacularitat”. Ha explicat que hi ha dos persones que van sota el drac però n’hi ha dues més que ajuden a empènyer i a efectuar els girs. La nova bèstia pesa 250 kg.

“es deixava portar més l’altre drac tot i que la nova bèstia guanya en espectacularitat”

En una entrevista al magazine matinal de l’EFMR, Clau de Setmana, Joan López, president de l’Associació Medieval, ha assenyalat que el nou drac, ja és una icona. La Llegenda també ha estrenat dues cançons, composades per Jordi Cartanyà i cantades per Maria Jacobs.