Lluís Salvadó, Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, va participar al cicle de conferències “Catalunya: una República Independent” organitzat per l’ANC Conca de Barberà.

Salvadó va aportar dades actuals sobre el finançament de la Generalitat com recaptació d’impostos i despeses, va anunciar quines eren les previsions pels mesos vinents en el desplegament de la Hisenda Catalana arreu del territori, i també quines serien les claus que farien que aquest sistema funcionés. En aquest punt Lluís Salvadó va afirmar que “cal que els polítics es tornin a guanyar la confiança dels ciutadans”, i va assegurar que “per un millor finançament de les nostres institucions serà de vital importància la lluita contra el frau fiscal”.

Per Lluís Salvadó, la independència ha de servir per construir una nova Hisenda que serveixi per corregir, millorar i modernitzar l’actual sistema de recaptació d’impostos que pel conferenciant ha quedat obsolet. Salvadó va afirmar que l’única eina que garanteix aquesta millora i modernització de la Hisenda catalana és la independència, ja que, en paraules del ponent, “a Espanya no hi ha cap mena de voluntat de canvi per part de la classe política”.
En acabar la conferència, el ponent va atendre totes les preguntes que el públic de la sala li va formular sobre com s’està duent a terme el desplegament de la Hisenda Catalana, quan estarà enllestida, si la República Catalana serà econòmicament viable i com es finançarà el referèndum.

Aquest cicle de conferències tenen l’objectiu de portar a la comarca personalitats de tot l’espectre polític de l’independentisme per tal d’explicar l’actual estat del procés, i també els reptes que es plantegen en un futur pròxim.