Alumnes de les escoles municipals de música i una vintena més de l’escola Valldemur de Barberà de la Conca van participar el passat dissabte a la tarda en el gran Concert Comarcal de Primavera que va tenir lloc a Barberà de la Conca.

La gran novetat d’aquest any, va ser la intervenció de vocalistes en algunes de les peces que es van interpretar, així com una major presència d’instruments musicals.

L’escola municipal de música de l’Espluga de Francolí, va aportar un conjunt instrumental juvenil i un combo, que van interpretar majoritàriament música actual com un reggae de Bob Marley o la coneguda One moment in Time.
L’escola municipal de música de Santa Coloma de Queralt va portar al concert els conjunts instrumentals de nivell elemental i de grau mitjà i dos combos. Van interpretar peces clàssiques, música tradicional irlandesa i composicions actuals d’intèrprets tan coneguts com Abba, John Lennon o Lax’n Busto.

L’escola municipal de música de Montblanc va portar al concert el grup de vent, un trio de guitarres i un magnífic duet de violins que van interpretar peces de música clàssica amb arranjaments realitzats pel mateix professorat del centre, també música tradicional irlandesa i espirituals negres.

La part més emotiva del concert va ser la interpretació del Cant Comú amb la participació de tots els joves músics de les tres escoles. En aquesta ocasió la peça elegida va ser «El monstre de Banyoles», dirigida per la Sara Hernández i que va comptar amb la participació dels alumnes de l’escola Valldemur.