El celler Abadia de Poblet presenta, el pròxim 5 d’abril, el seu nou projecte enològic, que reivindica el “terroir” de la Conca de Barberà i recupera processos d’elaboració ancestrals.

Els seus nous vins de monestir són produccions limitades, elaborades per primer cop amb varietals propis de la zona, com el trepat i el garrut. A més, també per primera vegada, es recuperen tècniques ancestrals d’elaboració i envelliment com les que utilitzaven els monjos de l’Orde del Císter.

La presentació, de la mà de l’enòleg Ricard Rofes, començarà a les 2/4 d’11 del matí al mateix celler de l’abadia, un edifici que manté elements gòtics del segle XV i que obrirà les portes al públic per primer cop.

Abadia de Poblet és l’únic celler de Catalunya ubicat dins un monument històric, el Monestir de Poblet. Té una trentena d’hectàrees de vinya, 10 dins els murs del monestir. Durant segles, els monjos de l’abadia van elaborar el seu propi vi amb pinot noir, seguint la tradició de l’Orde del Císter, originària de la Borgonya.

Als anys 80, el grup Cordoníu Raventós va acordar amb l’abadia la recuperació i ús de les vinyes sota el nom Abadia de Poblet.