26 Alumnes de quart de primària de l’escola Martí Poch de l’Espluga han participat en el taller “guardians energètics”.

L’activitat té com a l’objectiu d’aconseguir un canvi d’hàbits energètics en l’àmbit domèstic i convertir els nens i nenes en “guardians energètics” de casa seva i protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares en estalviar diners.

Amb aquesta activitat es pretén també, capacitar l’alumnat per entendre, opinar i prendre decisions sobre els aspectes de l’entorn amb què interacciona, centrant aquests aspectes amb l’ús responsable de l’energia i el seu estalvi, tant a l’escola com a la llar.

Els nens i nenes han obert cinc caixes: climatització, il·luminació, aparells electrònics, endolls i carregadors i energia renovable.

Tot seguit, han d’identificat els usos eficients d’energia i han decidit quina de les opcions que se’ls ha proposat és la que comporta un estalvi d’energia.

Aquest taller està organitzat per la Diputació de Tarragona