El vimbodinenc Aleix Saumell, ciclista de l’equip Nou Espai Coluer, ha estat seleccionat per formar part de la Selecció Catalana de BTT gràcies als bons resultats obtinguts la passada temporada i a la cursa inaugural d’Igualada d’aquesta temporada.

Saumell competeix en la categoria Júnior i en la modalitat de XCO: un tipus de cursa curta i molt explosiva ja que els corredors només competeixen durant 1 hora i 30 minuts donant voltes a un circuit d’entre 4 i 6 km.

La primera prova puntuable de l’Open Espanya es va disputar el dia 5 de març on l’Aleix i 100 ciclistes júniors més es van desplaçar a Chelva. Aquesta cursa és famosa per ser un dels circuits més espectaculars i tècnics del país. Saumell va rodar entre els 20 primers ciclistes durant les dues primeres voltes però en un salt va patir problemes mecànics i es va haver de retirar.

El passat diumenge 26 de març va tenir lloc la segona prova puntuable de la Copa Catalana a Santa Susanna en un circuit de 6 quilòmetres amb trams molt tècnics. Saumell va aconseguir finalitzar la cursa en quarta posició.

El jove ciclista espera seguir progressant durant la temporada i fer un bon paper a la Copa Catalana i al Campionat de Catalunya i d’Espanya.