El grup municipal SOM Espluga – Acord Municipal torna a demanar que totes les retribucions de l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de l’Espluga es facin públiques trimestralment, així com també les seves agendes polítiques. SOM Espluga presentarà al ple d’aquest dijous una moció amb aquest objectiu, però l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ja ha manifestat que l’equip de govern hi està en contra.

Una moció similar es va presentar l’octubre del 2015 i una altra també en la passada legislatura, però no es van aprovar. Jordi Miró, regidor de SOM Espluga, lamenta que aquestes dades no s’hagin fet públiques fins ara i assenyala que és important pel consistori per mantenir la seva credibilitat fent, entre altres, polítiques i actuacions transparents i responsables. Tot i que els sous ja siguin públics i les despeses generades de l’activitat política es publiquin mitjançant decrets, SOM Espluga demana que aquestes quantitats puguin publicar-se trimestralment per tal de justificar l’activitat de l’alcalde i dels regidors.

ÀUDIO: Jordi Miro, regidor de SOM Espluga, considera que els ciutadans tenen dret a conèixer aquestes dades

ÀUDIO: Jordi Miro exigeix més transparència 

Unes consideracions que topen amb el punt de vista de l’equip de govern. David Rovira recorda que el que cobra cada regidor electe ja és públic i afegeix: “penso que no és bo que la gent sàpiga qui em ve a veure i qui em pregunta”. “No tinc res a amagar, però simplement penso que és una manera de preservar la privacitat de la gent que vol anar a veure a l’alcalde i preguntar-li el que li sembla”, expressa l’alcalde.

ÀUDIO: David Rovira, alcalde de l’Espluga, descarta publicar les agendes polítiques

El Ple Municipal d’aquest dijous podrà escoltar-se en directe a l’Espluga FM Ràdio a partir de les 22 h