[ÀUDIO] Especial Informatiu -Nevada a la Conca de Barberà- 25 de març de 2017

La majoria de poblacions de la Conca de Barberà s’ha despertat nevades aquest dissabte, fet insòlit just començar la Primavera, amb acumulacions d’uns 5 centímetres a l’Espluga de Francolí, i de fins a 10 centímetres a les zones de muntanya. L’únic lloc on no ha agafat la neu és el nucli de Montblanc, tot i que si que ha nevat amb força al nucli de Rojals, en plenes muntanyes de Prades. Poblacions com Forès, Belltall, Vilanova de Prades, Vimbodí o Vallclara s’han despertat emblanquinades. La neu ja va agafar per sorpresa ahir al vespre la Conca de Barberà, encara que les previsions havien avisat que en zones de muntanya podria agafar. La nevada va començar  a mitja tarda a les cotes més altes de la comarca, mentre que a l’Espluga les primeres volves de neu es van deixar veure al voltant de les 10 de la nit en forma d’aiguaneu, convertint-se en neu sòlida i agafant a la calçada a partir de les 11 de la nit. Al matí però, la situació ja era de normalitat, amb tant sols algunes petites incidències per branques d’arbres caigudes i afectacions en alguns cables d’electricitat, segons ha confirmat a l’EFMR el regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, Joan Amigó.

Afectació a les carreteres

A causa de l’acumulació de neu a la calçada, durant la nit i matinada ha quedat tallada l’N-240 entre Montblanc i Valls, al Coll de Lilla -on s’ha produït un accident, la carretera C-14 de Montblanc a Tàrrega i també les carreteres comarcals fins a Vilanova de Prades (TV-7004) i Conesa (/-230), segons informa el Servei Català de Trànsit informa.

La carretera TV-7002, a Vimbodí i Poblet:

Les màquines llevaneus, a la T-222, a Passanant:


CONSULTA AQUÍ LES INCIDÈNCIES VIÀRIES

La nevada, a Vilanova de Prades. (Foto: Ajuntament de Vilanova de Prades)
La nevada, a Vilanova de Prades. (Foto: Ajuntament de Vilanova de Prades)

El dispositiu per prevenir les incidències causades per la nevada es va posar en marxa a última hora del vespre, amb les màquines llevaneus de la Diputació de Tarragona treballant a les carreteres de la Conca des de les 22 h.

La previsió ja ho alertava

La Conca de Barberà estava en alerta per la possible arribada de fortes nevades aquesta nit, amb acumulacions previstes de més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. La sorpresa ha estat quan la neu arribés fins l’Espluga de Francolí, a poc més de 400 metres d’altura. A Passanant i Belltall, a les 12 de la nit ja s’havien acumulat més de 10 centímetres de neu, igual que a Vimbodí i Poblet. També nevava amb força a Rojals, Vallclara i Vilanova de Prades, entre d’altres.

El radar meteorològic, aquesta mitjanit. (Meteo.cat)
El radar meteorològic, aquesta mitjanit. (Meteo.cat)

Activitat a les xarxes socials

Des que ha començat a nevar les xarxes socials s’han començat a omplir, com és habitual, de fotografies i comentaris dels veïns de la Conca de Barberà, des de diferents punts. L’Espluga FM Ràdio ha posat a disposició dels oïents i lectors el correu electrònic info@esplugafmradio.cat perquè hi facin arribar les seves imatges.