La Passió de Cervera incorporarà aquest any, primer cop, un actor de fora de la ciutat per interpretar el paper de Jesús. L’espectacle, que té una tradició de 5 segles a la capital de la Segarra, ha escollit l’actor i periodista espluguí Xavier Lozano per encarnar el paper principal de la representació, després d’un càsting convocat aquest any per ampliar el repartiment d’actors.

Lozano és actualment periodista i presentador de TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, i president de l’Espluga Audiovisual, l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local; ha estat director de l’Espluga FM Ràdio i ha treballat, entre d’altres, a Catalunya Ràdio, l’Agència Catalana de Notícies i Lleida Televisió. Però a banda de la seva feina de comunicador també ha dedicat part de la seva vida a la faceta d’actor de teatre popular amb el grup Tratea Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí, on va entrar l’any 2000 per interpretar amb 15 anys el paper de Lluquet als Pastorets de Folch i Torres, personatge que encara interpreta en l’actualitat.

L’espluguí ha encarnat altres personatges en obres de temàtica similar com el doctor Bertran a l’Amo Nou, l’any 2013; o el pagès Josep a Terra Baixa, l’any 2016. També ha estat guionista, director i actor de l’espectacle teatral de recreació històrica de l’Espluga de Francolí, El Fluir de l’Aigua, entre altres produccions escèniques i teatrals. Ha fet de figurant, per exemple, als audiovisuals de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga de Francolí.

Als 31 anys, Xavier Lozano assumeix ara el repte d’interpretar Jesús en una ciutat que té inscrita la Passió a la seva història, i que ha aconseguit que aquest espectacle d’arrel medieval s’hagi convertit en un referent en l’àmbit de país. El nou director d’actors de la Passió, Emili Balldellou, ha escollit Xavier Lozano per incorporar a l’espectacle un segon actor pel paper de Jesús, que des de fa 18 anys interpreta el cerverí Xavier Juan, que ara combinarà amb Xavier Lozano la interpretació del personatge. L’espluguí interpretarà Jesús en les representacions del 8 i el 22 d’abril a les 4 de la tarda.

Per aquest motiu, la Formació Permanent ha organitzat una sortida pel dissabte 22 d’abril per anar a veure a Passió de Cervera, per poder seguir l’interpretació Xavier Lozano. La sortida és oberta a tothom i les places són limitades. Per a més informació i inscripcions podeu adreçar-vos a les oficines del Casal fins el divendres 31 de març.