Avui comença la III edició del Festival EL VI FA SANG carregat d’actes de tota mena i moltes novetats, cinema, teatre, presentacions de llibres de temàtica policíaca, premis, taules rodones, rutes literàries, concursos de relats, combat de boxa literari, aparadors engalanats per l’ocasió i tastos de vi de la DO Conca de Barberà.

A les 7 de la tarda a la sala d’actes del Celler Cooperatiu es fa la inauguració del festival on es llegirà el manifest d’enguany dels festivals de novel·la negra i criminal. Tot seguit es farà la presentació de les novel·les: No abandonis quan el rastre és calent de Xavier Álvarez, Temps de Rates de Marc Moreno, Tros de Rafael Vallbona i Ossos soterrats de Silvestre Vilaplana

Pot ser altra literatura el gènere criminal?, O és més aviat un subgènere, serà la temàtica del combat de boxa literari, entre els escriptors Jordi Ferrando i Sebastià Bennasar, que es farà després del sopar inaugural al Restaurant Simó de Palau.

El III Festival Internacional de novel·la criminal en català enguany també arriba a la pantalla gran amb la projecció de quatre curts metratges i una pel·lícula.

La programació cinematogràfica comença aquests vespre a les 22 hores al Teatre Folch i Torres del Casalet amb una nit dedicada als curtmetratges de temàtica policíaca, es podran veure “Lina”, “Grieta en la oscuridad”, “Rol” i “Legado”.

El Vi fa sang un bon aparador per a fer un bon maridatge entre literatura i vi, a més de potenciar els atractius turístics, naturals i històrics de l’Espluga.