Montblanc apareix amb dues estrelles a la Guia Verda Michelin del 2017. No és la primera vegada que aquesta prestigiosa guia dóna dues estrelles a la capital de la Conca de Barberà. De fet, ha anat reeditant les dues estrelles a les darreres edicions.

La guia dedica cinc pàgines a Montblanc i als seus principals monuments. Recomanen visitar les muralles de Montblanc, Santa Maria o el call Jueu, entre d’altres. A més, la guia situa Montblanc com a porta d’entrada al Monestir de Poblet i la Ruta del Cister. Ciutat com Àvila o Tarragona han obtingut, igual que Montblanc, dues estrelles a la guia Michelin.

La guia del 2017 ha sortit a la venda aquest febrer, i es reedita cada dos anys. Des de l’Ajuntament són conscients que molts turistes utilitzen altres mètodes per viatjar, però asseguren que aparèixer a aquesta guia és un segell de prestigi i qualitat.

L’alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que «és una bona notícia i alhora una responsabilitat, ja que hem de treballar per mantenir aquest prestigi». La regidora de turisme, Ariadna Ferrer, ha afegit que «això és una mostra de que en matèria de turisme estem fent bé les coses».

La Guia Verda és la guia més completa per a conèixer a fons l’Estat espanyol. Amb tota la informació pràctica i cultural necessària i una selecció de llocs turístics classificats amb estrelles.

A més, inclou els racons que no es pot perdre el viatger; recorreguts pels llocs de major interès; nombroses adreces per a totes les butxaques; mapes i plànols amb les adreces més importants; i suggerències d’itineraris.J.Ardila