El III Festival Internacional de novel·la criminal en català enguany arriba a la pantalla gran amb la projecció de quatre curts metratges i una pel·lícula.

La programació cinematogràfica començarà divendres 24 a les 22 hores al Teatre Folch i Torres del Casalet amb una nit dedicada als curtmetratges de temàtica policíaca. Totes les projeccions són gratuïtes.

Es podran veure “Lina” de Nur Casadavall, “Grieta en la oscuridad” de Xavier Rull, “Rol” de Hammudi Al-Rahmoun Font i “Legado” de Joan-Pol Argenter.

La pel·lícula “La propera pell” d’Isaki Lacuasta i Isa Campo, serà la protagonista de diumenge 26 a les 18,30 hores en el Teatre del Casal de l’Espluga.

Interpretada per Àlex Monner, Emma Suárez, Sergi López, “La propera pell” es va endur els premis a la millor pel·lícula, el millor guió i la millor actriu en els Premis Gaudí 2016.

A banda de les projeccions, dissabte 25 a les 12,30 hores en el Museu de la Vida Rural es farà una taula rodona sota el nom “El gènere negre i policíac al cinema i a la televisió. Hi participarà Àlex Gorina, crític i periodista expert en cinema, Mireia Llinàs, escriptora i guionista, Isona Passola, productora, guionista i directora, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i Oriol Paulo, director i guionista. Moderarà la taula, la periodista Fàtima Llambrich.