El Monestir de Poblet acull aquest dissabte la primera de les jornades de debat de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. Aquesta primera jornada constarà de tres taules rodones per debatre sobre el vi, els elements naturals i la terra com element del paisatge de producció. 
Aquestes jornades, que tindran lloc al llarg de l’any i que girara entorn diversos temes, tenen per objectiu debatre sobre tot allò que té a veure amb el paisatge de la comarca.

Per tal de celebrar les taules rodones temàtiques, les jornades comptaran amb ponents convidats. A la taula sobre el vi hi participarà la presidenta de la DO Conca, Mariona Rendé; l’enòleg Martí Magrinyà o la periodista i enòloga, Ruth Troyano. En l’àmbit dels elements naturals hi participaran Jesús Ortiz, de l’associació CEN; Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet o Joan Pallisé, màster en intervenció ambiental. I finament, a la taula sobre la terra hi participaran Joan Cartanyà, de Fet a la Conca; Salomó Torres d’Unió de Pagesos i Carles Ahumada de la cooperativa de l’Olivera.

Les jornades començaran a les 10 del matí i s’allargaran fins a les 14:30 del migdia. Les jornades es faran al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet i després es farà un dinar a l’Hostatgeria, i a les 4 de la tarda hi ha prevista una visita guiada al Monestir de Poblet. Les jornades són obertes a tothom, però cal inscriure’s prèviament a www.paisatgedelaconca.cat.

La carta del paisatge, a la ràdio

Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio tiraran endavant un seguit de programes conjunts per portar a les dues emissores els debats que es generin de les sessions de treball de la Carta del Paisatge. L’objectiu és fer arribar aquests debats als oients i que aquests també hi puguin participar.

Al llarg de l’any es faran diversos programes especials, i també s’aniran emeten càpsules informatives amb les veus dels protagonistes de cada una de les jornades de treball. El primer programa, que s’emetrà aquest dissabte al matí (a les 10 a Ràdio Montblanc i a les 11 a l’Espluga FM Ràdio) servirà d’introducció per conèixer què és la carta del paisatge, amb diverses veus expertes en la matèria. El programa, presentat per Erminia Martí, servirà de punt de partida a la programació especial que les dues emissores realitzaran al llarg de l’any per fer arribar als oients els debats que es generin de la confecció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà.

Els programes especials són una producció de Ràdio Montblanc, l’Espluga Audiovisual i l’Espluga FM Ràdio. Els programes i les càpsules també es podran escoltar a través de les pàgines web de les dues emissores.