Els alumnes de cicle superior de l’escola Salvador Ninot del municipi de Sarral, han iniciat les activitats de la vint-i-dosena edició del programa educatiu: El Bosc i els Incendis, amb la sortida al bosc. Aquest any la sortida es farà a la partida al bosc del Balneari de Rocallaura.

Un total de 200 alumnes de cicle superior participaran aquest curs en el programa que duen a terme el cos d’agents rurals de la comarca, alumnes de les escoles: EEE Tilmar, MD de la Serra i les Muralles de Montblanc, Martí Poch de l’Espluga de Francolí, Vedrunes MD del Carme de Sta. Coloma de Queralt, Salvador Ninot de Sarral, Sagrat Cor de Solivella, Sant Roc de Rocafort, Antoni Tous de Pira i Valldemur de Barberà de la Conca.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d’incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa, Cal destacar les muntanyes de Prades, zona declarada com un “Espai d’interès natural”. Des del Consell Comarcal es vol prendre consciència del greu risc i de les conseqüències que comporta un incendi d’aquestes característiques; per tant, s’ha de tenir molta cura del nostre patrimoni natural i preservar-lo dels factors externs que posen en perill la seva existència.

Els objectius del programa són:
.
Conèixer l’ecosistema del bosc mediterrani
. Valorar els efectes que produeix un incendi forestal
. Aprendre les normes que s’han de seguir per a la prevenció d’aquest tipus d’incendis