El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat Jaume Solsona de la mort de Sara Lozano. Aquest dimecres a la tarda s’ha llegit el veredicte del jurat, que considera que Solsona és l’autor de la mort de Sara Lozano, la montblanquina que va ser trobada morta i amb el cos parcialment calcinat l’octubre del 2014.

El fiscal i l’acusació particular demanen 15 anys de presó, si bé en un moment n’havien demanat 20. Consideren que anava begut i que això va afectar lleument les seves capacitat, i alhora creuen que l’abús d’autoritat és un agravant. És per això que han rebaixat la pena. Ara, però, caldrà esperar a la sentència de la jutgessa, que avui no ha imposat mesures cautelars contra l’acusat ni el seu ingrès a presó fins que es conegui la condemna. La defensa, per la seva banda, tot i que manté la seva innocència, ha demanat 5 anys un cop conegut l’objecte de veredicte del cas.

Jaume Solsona durant el judici (Foto: Josep Ardila)

El jurat no s’ha cregut la versió de l’únic acusat del cas, que va assegurar que en sortir del pub Xenon a l’Espluga va deixar Sara Lozano sola. El jurat creu que van anar junts cap a Montblanc per un camí i que a la finca on va ser trobada ell la va matar. Han considerat provat que es coneixien i que mantenien una relació de veinatge.

El jurat també ha considerat provat que Sara Lozano va morir a causa d’un xoc tèrmic provocat per la foguera i no per ofegament practicat, segona consta a l’autòpsia. El jurat també ha assegurat que Sara Lozano no es va poder defensar i ha considerat provat que encara estava viva quan la van cremar. D’altra banda, per 8 vots a favor dels 9 integrants del jurat, es considera no provat que Jaume Solsona no coneixia si la víctima estava morta quan va ser cremada.

El jurat també ha considerat que l’acusat és un politoxicóman de llarga durada i addicte a l’alcohol, però no creu que això afectés a les seves capacitats el dia dels fets.