Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parla catalana.

Enguany s’ha triat “La poesia” d’Antònia Vicens. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més.

Per aquest motiu, el dimarts dia 21 de març a les 6 de la tarda la Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d’Informació Juvenil Francolí han preparat un acte per commemorar la diada. L’acte, té per objectiu acostar la poesia a la vila i tindrà lloc al vestíbul de l’Antic Hospital.

Tot just una hora més tard, a les 7 de la tarda a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc es llegirà també el poema “La poesia” d’Antònia Vicens en anglès, àrab, català, castellà, francès, hindi, romanès, rus i xinès.

Antònia Vicens, va néixer a Santanyí, Mallorca, 1941. Escriptora autodidacta, el seu primer llibre publicat ha estat el recull de relats Banc de fusta 1965, ha escrit novel·la, narrativa breu, poesia i memòries. L’any passat va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.