El judici per l’assassinat de Sara Lozano ha escoltat aquest dimecres la declaració de l’únic acusat del cas, Jaume Solsona, que ha arribat a l’Audiència de Tarragona entre crits d’amics i familiars de la víctima que s’han concentrat a les portes del jutjat per reivindicar justícia.

Durant la seva declaració, Solsona ha remarcat que ell no coneixia la finca on es va trobar el cos de la víctima, una versió que es contradiu amb la dels Mossos d’Esquadra, que van destacar que ell, en un dels reconeixements, va assenyalar el terreny. De fet, ha remarcat en diverses ocasions que la seva família se la va vendre quan ell tenia sis anys i que no ho coneixia. «No podia dir on era el cos perquè no ho sabia, no ho coneixia».

Solsona ha relatat durant la seva declaració la nit del 24 d’octubre, quan es va trobar amb Sara Lozano al bar Lenon de Montblanc. Abans havia passat per diversos bars on ja havia begut diverses cerveses. Ha explicat que quan ell marxava cap a casa esquivant els controls policials perquè havia begut, va trobar la víctima caminant en direcció a l’Espluga. Es va oferir a portar-la i aquesta va pujar al vehicle. A l’Espluga hi van anar per camí i a mig recorregut van parar i van intentar mantenir relacions sexuals. Ha explicat, però, que «no vam poder perquè a causa de la medicació jo tinc impotència sexual i no puc tenir ereccions».

L’acusat ha destacat que l’última vegada que va veure la Sara va ser quan va baixar del seu cotxe en marxa a l’Espluga, després de sortir del pub Xenon. «Va canviar d’idea i va baixar del cotxe en marxa, i li vaig dir que estava boja, que tindríem un accident». Segons ha explicat, ella es va quedar a l’Espluga i ell va tornar a Montblanc per camí, i avui ha explicat que abans va passar per casa. En no veure llum, va decidir anar a passar la nit a l’ermita de Sant Josep «per evitar l’esbroncada dels meus pares». Ha relatat que es va assabentar de la mort de Sara Lozano el dimarts següent, durant el segon interrogatori, assegurant que «vaig sentir impotència, no vaig poder evitar preguntar-me que hauria passat si m’hagués quedat amb ella a l’Espluga».

L’acusat també ha explicat que l’endemà va parlar amb el propietari del bar Lenon, una versió que també es contradiu amb la del mateix amo del bar, que al jutjat va declarar que no recordava si hi havia parlat. «L’endemà em va trucar per dir-me que els Mossos havien anat a preguntar per la Sara», destaca. També ha explicat que va intentar parlar amb el pare de la Sara per ajudar-lo a buscar a la seva filla, i que hi va aconseguir parlar una vegada per telèfon el diumenge.

Solsona ha fet també una crítica a l’escorcoll que es va fer a casa seva una cop ja havia estat detingut. «Si sempre es procedeix així, deixa molt que desitjar» ha dit, i ha destacat que no li van donar la seva medicació. «Van destrossar l’habitació de la meva mare, i ella va tenir un atac d’ansietat». També ha explicat que els Mossos buscaven un bidó amb gasolina, però no van preguntar per un que contenia una barreja amb oli que utilitzava per eines com la motoserra. De fet, el Fiscal li ha anat ensenyant tot el que van troba durant els escorcolls, com ara els encenedors Buzz o el preservatiu que es va trobar al costat de la víctima.

El fiscal ha acabat el seu interrogatori preguntant directament a l’acusat si havia matat a Sara Lozano, i ell ha respost amb un no rotund.