El diputat del CAUP-CC al Parlament de Catalunya Benet Salellas, , va participar el passat dissabte 4 de març al cicle de conferències «Catalunya: una República Independent» organitzat per l’ANC Conca de Barberà.

Aquestes conferències tenen l’objectiu de portar a l’Espluga personalitats de tot l’espectre polític de l’independentisme, i també de les entitats de la societat civil per tal d’explicar l’actual estat del procés, així com els reptes que es plantegen en un futur pròxim.

Salellas va defensar la independència com a eina de transformació que ha de servir canviar totes aquelles coses que segons el ponent no funcionen a l’Estat Espanyol. El diputat de la CUP va aprofitar també, per carregar contra un estat incapaç de respondre a les necessitats democràtiques d’una societat del segle XX així com la seva falta de voluntat en la lluita contra la corrupció, pràctica que va titllar de «mal endèmic del sistema».

Per Salellas, la independència ha de servir per construir una República on les persones recuperin sobiranies, i per tant sigui la població i no els polítics qui decideixi sobre els temes més importants que afecten les persones. La independència també ha de servir per redissenyat de nou un sistema polític que s’ha demostrat ineficaç en la lluita contra la corrupció i el servei als ciutadans.

A l’acte hi van assistir la setantena d’espluguins. Quan va acabar la conferència, el ponent va atendre totes les preguntes que el públic que ocupava part de l’Auditori Carulla Font li va formular.