Els Grallers i Timbalers dels Xiquets de Tarragona han ofert aquest dissabte a l’Espluga un concert que ha permès viatjar, a través de la música, a les Festes de Santa Tecla de la ciutat de Tarragona. Els segons classificats de l’últim concert de grallers del Concurs de Castells de Tarragona han ofert un recorregut musical narrat pels moments més importants de la Festa Major tarragonina. Durant el concert s’han pogut sentir peces tant tradicionals com les matinades, el toc de castells, o algunes de les cançons del bestiari tarragoní. El concert, que s’ha fet al teatre del Casalet amb un centenar d’assistents com a públic, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga i dels Grallers de l’Espluga, que han interpretat una cançó conjunta amb els Xiquets de Tarragona. Es dóna el cas que el director de gralles dels Xiquets de Tarragona, Oriol Olivé, és l’actual formador dels Grallers de l’Espluga. Els tarragonins fan aquest cap de setmana les colònies anuals a l’Espluga de Francolí,  per agafar amb força la temporada amb diversos assajos tot el cap de setmana, activitats per rebre les noves incorporacions i el concert d’aquest disssabte.

Els Grallers de l'Espluga amb els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, al Casalet. (Foto: Jordina Picanyol)
Els Grallers de l’Espluga amb els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, al Casalet. (Foto: Jordina Picanyol)
L'actuació ha inclòs cançons populars com el Ball de Dames i Vells de Tarragona. (Foto: Xavier Lozano)
L’actuació ha inclòs cançons populars com el Ball de Dames i Vells de Tarragona. (Foto: Xavier Lozano)
Els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, al Casalet. (Foto: Xavier Lozano)
Els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, al Casalet. (Foto: Xavier Lozano)