Filo Farré va rebre ahir de la mà del president de La Fundació Carulla, Joaquim Coello, el premi d’actuació Cívica que atorga La Fundació Carulla en reconeixement la seva trajectòria en el món de l’ensenyament vital al servei del país.

Filo Farré conversant amb Ariadna Oltra després de rebre el premi (Foto: Fundació Carulla)

L’acte es va fer en l’Ateneu Barcelonès i el va presidir Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya acompanyada en tot moment pel president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, i la directora general de la Fundació, Marta Esteve.

Filo Farré, és mestra, pedagoga i filòloga catalana. Ha estat un referent en diversos àmbits educatius, destacant especialment en l’ensenyament del català i l’impuls de la normalització lingüística al territori tarragoní. Al llarg de la seva vida ha contribuït de manera decisiva en l’educació d’infants i joves de la Conca de Barberà i comarques veïnes fomentant la formació dels seus docents amb constància i dedicació. Ha destacat en la renovació pedagògica a les comarques meridionals de Catalunya tenint en compte els 3 pilars fonamentals: dinamització, recursos i formació permanent.

La seva trajectòria és variada i rica: va ser cofundadora i membre activa a l’Agrupament Escolta l’Estornell, membre de la Colla Sardanista, col·laboradora en diverses publicacions locals i a l’Espluga FM Ràdio, Regidora a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí (de 1999 a 2007) d’Ensenyament, Informació, Comerç i Turisme; Consellera Comarcal d’Ensenyament de la Conca de Barberà (2003 –2007); Premi d’Honor de la Conca de Barberà – Menció de Serveis distingits (2016). Com a docent, ha exercit de mestra durant quaranta-vuit anys al Tarragonès, d’assessora del Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC) a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i finalment treballadora del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de la Conca de Barberà.