La comparsa «Els de la Flor al Cul» ha guanyat el premi de 200€ a la millor carrossa del Carnaval de l’Espluga. La carrossa plena de dolços i colors ha estat la més puntuada de la rua, per davant de la dels «Picapolls» que han guanyat el segon premi a millor carrossa, premiat en 100€. La 35a edició del Carnaval de l’Espluga ha posat el punt final amb l’entrega dels premis del carrer i, com és tradicional, amb la lectura del testament del carnestoltes i la seva incineració.

Incineració del 35è Carnestoltes de l’Espluga (Foto: Gerard Bosch)

Centenars de persones s’han acomiadat aquest dimarts del 35è carnestoltes de l’Espluga. Ho han fet, com ja és habitual, a la Plaça de l’Església amb la lectura del testament i la crema del carnestoltes. Un any més, s’han repetit les llargues cues per menjar escudella.  Abans, el rei de la disbauxa ha visitat la residència Jaume I de l’Espluga i, tot seguit, el seu fèretre junt amb la seva comitiva han recorregut alguns carrers del municipi fins la Plaça de l’Església.

Després de l’enterrament del carnestoltes, s’ha fet entrega dels premis de la Rua de les 1000 disfresses. S’han repartit 8 premis de 140€ i 3 de 93€ a causa d’un empat entre les comparses que han quedat novenes, desenes i onzenes de la classificació. Els premis de 140 €, per ordre de puntuació, han estat per «Entre amics i parents», «Els jo que sé surten del marc», «Els de la Flor al Cul», «Runa’s Trump», «Splunga Unga Unga», «Som Pop’s», «Pixem Alt» i «Els de la Bòbila». Les comparses que han empatat i han guanyat 93€ són: «Bola de Drac Z», «Dominant per l’Espluga» i «Ja ho sap tothom».