Després de 28 anys participant a la rua de l’Espluga, la comparsa «Entre amics i parents» ha aconseguit el primer premi de la passarel·la amb la posada en escena de nombroses motocicletes. La comparsa ha aconseguit els 1000€ del primer premi amb un clar avantatge respecte la resta de comparses, 28 punts l’han separat del segon classificat, «Els jo que sé surten del marc».

Les altres posicions han estat més renyides. «Els jo que sé surten del marc» s’han endut 750€, mentre que «Pixem alt» ha aconseguit  la tercera posició i el premi de 500€, només a 5 punts del segon classificat. Runa’s Trump ha aconseguit la quarta posició i «Ja ho sap tothom» la cinquena. L’empat entre «Els de la flor al cul» i «Dominant l’Espluga, ha tancat el veredicte.

Tot plegat en un carnaval que consolida la seva recuperació. Aquest any la rua ha comptat amb la inscripció de 3 comparses més i prop de 650 participants, unes dades que representen un augment continuat respecte les edicions anteriors. Alhora, el carnaval espluguí ha donat un pas endavant qualitatiu amb la millora de les carrosses i amb disfresses més elaborades.

L’arribada del carnestoltes i el xou america dels Runa’s Trump donen el tret de sortida del 35è Carnaval
El tret de sortida del carnaval a l’Espluga s’ha donat aquest divendres amb la visita del 35è carnestoltes a les escoles de l’Espluga. El rei de la disbauxa, aquest any representat per un personatge de Bola de Drac, ha celebrat el carnaval amb els nens i nenes del municipi. Tot i això l’arribada del 35è Carnestoltes no ha estat la més aclamada, sinó que la rebuda de David Trump ha estat la més massiva de la jornada. El debat electoral de la comparsa Runa’s Trump ha reunit més 350 persones al Teatre del Casal per presenciar l’enfortament entre David Trump i SOM Hillary. L’actuació dels protagonistes amb les seves respectives comitives i vídeos de campanya electoral han animat els espectadors del debat. La proposta electoral que més soport ha rebut és la construcció d’un mur entre l’Espluga que l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s’ha mostrat disposat a finançar-lo a canvi del referèndum per la independència de Catalunya.