otes les parts implicades han donat finalment el seu vistiplau al projecte que portarà l’aigua del pantà de Rialb a les comarques de la Segarra, l’Anoia, l’Urgell i la Conca de Barberà.

L’acord es va produir ahir al vespre en el marc d’una reunió de representants de totes les administracions implicades que va tenir lloc a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat i que va estar presidida pel conseller Josep Rull.

A la reunió hi van assistir els alcaldes dels municipis afectats, els presidents dels consells comarcals de la Segarra i de la Conca de Barberà i representants de les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona.
Per L’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, És un projecte molt important per la comarca, fa molts anys que s’hi va començar a treballar des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i permetrà millorar la qualitat i la quantitat de l’aigua dels pobles de la part alta de la comarca.

Inicialment aquesta portada d’aigua del pantà de Rialb no directament afectarà l’Espluga de Francolí, ja que és un ramal d’aigua que va per la part alta de la comarca. Per David Rovira, destaca també, l’importància d’aquests transvassament, ja que permetrà que pràcticament tots els pobles de la comarca tinguin garantit un subministrament d’aigua en cas de sequera i quedant connectats en xarxes exteriors. Ara caldrà trobar solucions en un futur immediat en el ramal l’Espluga – Vimbodí-Poblet

A la nostra comarca la realització d’aquest projecte permetrà abastir amb aigua potable els municipis de la Baixa Segarra que ara mateix pateixen importants mancances: Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.