Un total de cent vuitanta-cinc alumnes de 4t d’ESO dels centres d’educació secundària de la Conca de Barberà han participat als primers tallers de sensibilització sobre la igualtat i el respecte a la diferència del projecte comarcal Genus.

Genus és un projecte educatiu i multidisciplinar organitzat per l’Àrea de Benestar Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD). La finalitat del projecte és sensibilitzar i fer reflexionar als joves sobre la igualtat i el respecte a la diferència.

Els tallers, que s’han desenvolupat al llarg dels mesos de desembre, gener i febrer, han tingut lloc als instituts Martí l’Humà de Montblanc, Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i al Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

El projecte Genus també inclou la participació a una obra de teatre fòrum que tindrà lloc el mes de març; la realització d’un segon taller de sensibilització i la realització d’un treball d’aprofundiment que elaboraran els alumnes al llarg del curs. Aquest treball consistirà en una campanya de “màrqueting de guerrilla” que ha de donar un missatge sensibilitzador sobre els conceptes treballats.

El projecte culminarà amb la participació a la Jornada Genus, una jornada escolar dedicada exclusivament a tractar el tema de l’igualtat i el respecte a la diferència. Tots els alumnes de 4t d’ESO dels centres d’educació secundària de la Conca es trobaran al mateix espai i posaran en comú tots els aprenentatges fets al llarg del curs respecte aquests conceptes.