El Consell d’Alcaldes de la Conca de Barberà, celebrat aquest dilluns a Vimbodí i Poblet, va aprovar per unanimitat el projecte d’abastament d’aigua del canal Segarra-Garrigues, que ha de solucionar el problema històric d’abastament d’aigua al nord de la Conca.

Tot i que el projecte que es va aprovar al desembre semblava definitiu, quan el conseller de Territori va visitar la comarca, encara es troba en fase de negociacions i el terminis previstos no s’han complert.

El projecte que hi ha ara sobre la taula, presentat al gener, preveu una aportació superior de la Diputació de Tarragona, de 1 a 2 milions d’euros. Per tant, les diputacions aportaran un total de 5 milions d’euros. Això fa reduir, tot i que molt poc, l’import del tram tarifari. També preveu una compensació de 800.000 euros a la Segarra, que ja té una infraestructura existent.

Segons el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, que va participar a la reunió, el 80% dels municipis implicats, que representen el 86% del cabal, es mostren favorables al projecte.

Tot i els retards, des de la Conca asseguren que el projecte no està encallat i es mostren optimistes. Així ho va destacar el president del consell, Francesc Benet, que assegura que “entrem en una nova fase de negociacions, ara el projecte s’ha enriquit amb més finançament de les Diputacions”.

El consell d’alcaldes també va aprovar per unanimitat demanar una subvenció a l’Agència de Residus de Catalunya per realitzar un estudi sobre la possible implantació del sistema de recollida porta a porta a la comarca.

[Àudio] El president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet, explica la situació del projecte: