Sota el lema “Volem Acollir” , la campanya Casa Nosa Casa Vostra va organitzar, aquest passat dissabte dia 11 de febrer, un concert multitudinari dirigit per La Fura dels Baus i amb la participació d’una cinquantena d’artistes catalans i de l’escena internacional. L’esdeveniment va reunir més de 15.000 persones al Palau Sant Jordi de Barcelona, de les quals una trentena  eren de l’Espluga i la Conca.

A primera hora de la tarda sortien cap a Barcelona una desena de cotxes amb espluguins i conquencs que volien mostrar el seu suport a les persones refugiades i migrants. En el concert, que es va allargar fins quarts de dues de la matinada, els assistents van poder gaudir d’interpretacions musicals i treatrals de primer nivell. Un acte que ha tingut ressò internacional i que ha servit per pressionar les institucions a acollir refugiats. Els actes reivindicatius seguiran aquest cap de setmana amb el que s’espera que sigui la manifestació europea més gran de la història en suport a les persones refugiades i migrants. Aquesta serà dissabte dia 18 de febrer, a les quatre de la tarda, a la Plaça Urquinaona de Barcelona.

A la Conca de Barberà, la formació “La Conca terra d’acollida” ha fet difusió dels actes de la campanya “Casa Nostra casa Vostra” a través de les xarxes socials i muntant estands on la gent hi podia signar el manifest. “La Conca terra d’acollida” organitza també un autobús de 60 places per anar a la manifestació. Les inscripcions es poden fer a Perfumeries Vives de Montblanc o a la Floristeria Civiflor de l’Espluga de Francolí.