L’Espluga FM Ràdio ha despertat del seu son, aquest dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, en una jornada carregada de simbolisme. Abans de la reobertura oficial prevista pel 4 de març, l’emissora municipal de l’Espluga ha emès avui una programació especial que ha permès recuperar la màgia de la ràdio espluguina. A les 11 del matí Gerard Bosch i Xavier Lozano han presentat el programa «Tornem a les ones» on han pogut conversar amb alguns dels col·laboradors de l’Espluga Audiovisual, entitat que aglutina l’històric equip de l’Espluga FM Ràdio, i que a partir de la reobertura tornarà a participar als programes i projectes de la ràdio. L’espai ha començat amb una trucada telefònica als presentadors de l’Informatiu Cap de Setmana, Anna Garcia i Sergi Civit, aquest últim autor de la nova pàgina web de l’Espluga FM Ràdio. Civit ha aprofitat per anunciar la posada en marxa de la nova agenda comarcal, a partir d’aquest mateix dilluns. Després, el programa ha estat un anar i venir de col·laboradors, començant per futures promeses de la comunicació i l’audiovisual com Albert Grinyó, Josep Morató, Núria Romero i Ermínia Martí; seguit dels veterans Miquel Moya i Antoni Sabaté; la mestra jubilada Filo Farré, que ha anunciat que tornarà a la ràdio; i Clara Sans i Jordina Picanyol, que han mostrat el paper més social de la ràdio. El programa ha acabat amb una entrevista al cap de Programes de SER Catalunya, Marçal Sarrats, i al director del programa Espècies Protegides, que avui s’ha fet des de l’EFMR, Òscar Moré; a més del nou coordinador de l’emissora municipal, Eloi Roca.

Descarrega’t el programa «Tornem a les Ones»

Agermanament amb la Cadena SER

Aquest any SER Catalunya ha decidit agermanar-se amb altres emissores de ràdio per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, d’entre les quals ha seleccionat l’Espluga FM Ràdio com a mostra d’una emissora local que actua com a escola de professionals i de participació social, i que acaba de superar un episodi de tancament. L’emissora del grup Prisa ha emès des dels nous estudis de l’EFMR el seu magazin «Espècies Protegides», al qual han participat els pastissers espluguins Joan Farré i David Cobo, a més de president de l’Espluga Audiovisual Xavier Lozano. El programa d’humor ha aprofitat la seva estada a l’Espluga per conéixer la seva gent i entrevistar diversos veïns i veïnes.

Escolta aquí el programa «Espècies Protegides» des de l’Espluga

David Cobo, Joan Farré i Xavier Lozano, al programa de SER Catalunya. (Foto: Gerard Bosch)
David Cobo, Joan Farré i Xavier Lozano, al programa de SER Catalunya. (Foto: Gerard Bosch)
El programa Espècies Protegides des dels nous estudis de l'Espluga FM Ràdio. (Foto: Gerard Bosch)
El programa Espècies Protegides des dels nous estudis de l’Espluga FM Ràdio. (Foto: Gerard Bosch)

Estrena, en fase de proves, d’El cafè de la ràdio 

A partir de les 16 h, l’Espluga FM Ràdio ha estrenat el programa El cafè de la ràdio, presentat per Eloi Roca i que en la nova temporada s’emetrà de dilluns a divendres de 3 a 4 de la tarda. En aquesta ocasió, Roca ha conversat sobre el món de la ràdio amb l’acalde de l’Espluga, David Rovira, el regidor d’Espluga Viva-PSC, Antoni Vendrell, i el regidor de SOM Espluga, Jordi Miró. En aquests minuts de ràdio també hi ha participat Josep M. Mercadé, un dels membres de l’equip fundador de l’EFMR.