La Cultural Jordi Francolí va cloure aquest diumenge el cicle de tallers de balls folk i de glosa a la Conca de Barberà amb un taller de jota que es va fer a sala polivalent de l’antic Institut Joan Amigó. Les activitats van començar el 15 de gener amb la col·laboració de l’Associació Bocafoscant, membres de l’Associació Balls a Plaça de Tarragona, el grup Folkatr3s i músics i balladors d’arreu del país; una proposta que vol esdevenir un impuls d’aquests dos estils de cant i ball en format de taller. A Montblanc s’han dut a terme els tallers de glosa i pandero, dedicats a la cançó improvisada, a càrrec d’Alexandre Bonanit de l’Associació Bocafoscant.

A l’Espluga, Gerard Torres i Anna Guasch, han ofert la formació en danses tradicionals, en una primera sessió el diumenge dia 22 de gener, d’introducció als balls de grup i de parella més habituals: xotis, masurques, cercles, xampanyes, ball pla i moltes altres danses i balls d’altres indrets de Catalunya, Euskal Herria, d’arreu d’Europa i la Mediterrània. L’última sessió es va impartir aquest diumenge dedicada a la jota, declarada dansa d’interès nacional el 2010 per part del Consell de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. La sessió va ser impartida pel grup CARROLL format per Xavi Bordera, músic, i Albert Margalef, ballador de dansa tradicional, ambdós membres de diverses formacions de música i de dansa tradiciona