El grup espluguí, Apalanke, participarà a la final del I Concurs de Bandes de la Universitat Rovira i Virgili durant la festa del 25è aniversari de la universitat. Apalanke competirà amb dues bandes més aquest dijous 16 de febrer i el grup guanyador actuarà per Santa Tecla.

El grup de l’Espluga va disputar la semifinal d’aquest concurs al local Sala Cero de Tarragona l’1 de febrer i hi van participar cinc grups més. En aquesta fase de classificació cada grup havia de fer una actuació en directe de 30 minuts i els espluguins van aconseguir l’accés a la final amb la primera posició. El jurat format per Leandra Mestre, del Consell d’Estudiants de la URV; Jordi Fosch, promotor de música i productor de la Sala Zero i Tonet Sánchez, representant de Zero Produccions i del Tarraco Arena Plaça, va puntuar l’actuació dels de la Conca amb 115 punts. D’aquesta forma, Apalanke va classificar-se per davant de Bul Kak i Terra Ferma que van aconseguir 105 i 98 punts, respectivament.

La final del Concurs de Bandes se celebra aquest dijous en la festa de celebració dels 25 anys de la URV. La Tarraco Arena Plaça serà l’escenari d’aquest esdeveniment que Apalanke compartirà amb les dues altres formacions finalistes del concurs i Oques Grasses que és el cap de cartell del concert. Si els espluguins aconsegueixen la primera posició en aquesta final, actuaran per la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona i també celebraran un concert a la Sala Cero. El guanyador també s’endurà un paquet d’entrades i abonaments per a concerts i esdeveniments organitzats per la Sala Zero i Tarraco Arena Plaça, valorat en 250 euros.