El municipi de Vimbodí i Poblet ha conclòs aquesta setmana els actes de commemoració de l’any dedicat als seus dos pintors insígnia Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). . Aquest divendres, el centre cívic de Vimbodí i Poblet va acollir la presentació del llibre Un poble dins del pinzell, com a cloenda de l’Any Potau-Campdesuñer dedicat als pintors vimbodinencs. Es tracta d’un recull dels principals actes commemoratius, una quinzena, que s’han celebrat durant el 2016 i principis del 2017. El llibre però aprofitar també per narrar la vida i l’obra de tots dos artistes a través de textos de l’historiador Ramon Ribera i fotografies d’obres emblemàtiques que van crear.

A l’acte hi va assistir l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, que va destacar la importància de posar en valor i reivindicar el patrimoni local, com s’ha fet al llarg de tot el 2016 amb els pintors Potau i Campdesuñer.

De la seva part, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Enric Alfonso, va fer un repàs dels continguts del llibre, al mateix temps que va agrair la col·laboració i participació dels vimbodinencs en aquest any commemoratiu. El nét de Joan Potau, Josep M. Potau, també assistent a l’acte, va agrair al municipi l’organització d’aquesta efemèride que, segons ell: “ha servit per rescabalar dos artistes que durant dècades han estat injustament oblidats”. El llibre Un poble dins del pinzell, del qual només s’ha fet una tirada commemorativa de cent exemplars, es pot adquirir a la llibreria Guixots, de Vimbodí, al preu de 10 euros.

Acte de presentació del llibre 'Un poble dins del pinzell'. (Foto: Cedida)
Acte de presentació del llibre ‘Un poble dins del pinzell’. (Foto: Cedida)