Alguns dels premis que servien com a reclam per l'estafa. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Alguns dels premis que servien com a reclam per l’estafa. (Foto: Mossos d’Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres suposats firaires que el 29 de gener tenien una parada a la Fira de l’Espluga, al tram del carrer Lluís Carulla, per haver estafat suposadament fins a 2.500 euros mitjançant un joc trucat i il·legal, amb el qual els participants optavem a importants premis que anaven des de televisors i videoconsoles fins a mini motos. Entre aquests premis hi havia també telèfons mòbils d’alta gamma que van resultar ser imitacions. Els presumptes estafadors són tres homes, de 40, 39 i 32 anys, de nacionalitat espanyola i nicaragüenya, veïns de Madrid i Guadalajara. Van ser descoberts a la Fira de l’Espluga quan un visitant va alertar que en una de les parades s’estava fent un joc il·legal. Immediatament els Mossos d’Esquadra van desplaçar-se fins el recinte firal i van identificar dues persones com a responsables de la parada on la principal activitat era un joc de boles amb un taulell amb forats numerats aleatòriament.

Els telèfons falsos que servien com a reclam per l'estafa. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Els telèfons falsos que servien com a reclam per l’estafa. (Foto: Mossos d’Esquadra)
Els Mossos van intervenir el joc per poder comprovar el modus operandi i iniciar una investigació que va permetre localitzar tres visitants de la Fira que havien estat estafats per aquest mètode. Concretament, els hi van estafar 1.000, 900 i 600 euros respectivament. Arran d’això, finalment, la policia catalana va poder detenir tres de les quatre persones implicades en l’estafa aquest passat dilluns 6 de febrer, a la comissaria de Montblanc. Al quart implicat no se’l va poder localitzar però està identificat i podrà ser citat per presentar-se al judici. L’endemà els detinguts van passar a disposició judicial el 7 de febrer i van quedar en llibertat amb càrrecs.