L’Espluga FM Ràdio celebrarà el proper dilluns 13 de febrer el Dia Mundial de la Ràdio amb una preestrena de la nova etapa que inclourà, com a fet més destacat, l’emissió a les 12 del migdia del programa ‘Espècies Protegides’ de SER Catalunya, des dels nous estudis de l’Espluga de Francolí, ubicats a l’edifici de l’Antic Hospital, i que seran inaugurats el 4 de març en una jornada festiva i de portes obertes. Aquest proper dilluns però l’EFMR ja emetrà el programa especial “Tornem a les ones”, a les 11h del matí i la primera edició del nou programa “El Cafè de la Ràdio”, de 4 a 6 de la tarda,  amb l’objectiu de celebrar el Dia de la Ràdio amb tot l’equip i també amb els ciutadans, que podran assistir-hi en directe.

Agermanament amb la Cadena SER

Aquest any SER Catalunya ha decidit agermanar-se amb altres emissores de ràdio per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, d’entre les quals ha seleccionat l’Espluga FM Ràdio com a mostra d’una emissora local que actua com a escola de professionals i de participació social, i que acaba de superar un episodi de tancament. La Cadena SER a més, també s’agermanarà amb Radio Sevilla, Radio France, Caracol Colombia i Continental Argentina entre d’altres.

Dilluns vinent, a les 12 del migdia, des dels nous estudis de l’EFMR i oberts al públic, s’emetrà l’Espècies protegides, un programa que va néixer l’estiu del 2014 visitat cada dia per personatges autèntics, pintorescos, únics, compromesos, rebels i divertits. Espècies Protegides -millor programa de ràdio segons els Premis Ràdio Associació 2016- és diferent cada dia, perquè s’adapta als personatges que visiten l’estudi. Alguns són coneguts, però també gent amb històries interessants al darrere, i que no tenen l’oportunitat de sortir a la resta de mitjans. En la seva visita a l’Espluga, s’aprofitarà per donar a conèixer algunes històries locals.

Marta Delcor, Guillem Arnal, Abel Jiménez i Jordi Manau acompanyen Òscar Moré en aquest projecte, del que també formen part uns personatges molt peculiars: el Rigobert, la Lagarta Cristie, l’Antxon i el Ninyato, a més de la nova generació de tertulianes radiofòniques: les tietes del programa. Tots aquests personatges viuen i treballen en un curiós estudi de ràdio on també es convida a participar els oients a través de les xarxes socials.

Col·laboradors i oients, protagonistes del programa especial de l’EFMR

“Tornem a les ones”, amb Gerard Bosch i Xavier Lozano. Un programa que vol transportar l’oïent a l’experiència vital dels membres de l’equip de l’Espluga FM Ràdio, gent d’edats diferents i de perfils diversos que ha trobat en la comunicació la seva passió. Amb espai també pel contacte amb els que segueixen la ràdio des de fora. Què n’esperen d’una ràdio del segle XXI? El programa especial obrirà la jornada a les 11 del matí i donarà pas al programa de SER Catalunya des dels estudis de l’Espluga FM Ràdio.

Membres de l'Espluga Audiovisual, preparant la seva participació a l'Espluga FM Ràdio. (Foto: Xavier Lozano)
Membres de l’Espluga Audiovisual, preparant la seva participació a l’Espluga FM Ràdio. (Foto: Xavier Lozano)

Estrena, en fase de proves, d’El cafè de la ràdio 

A partir de les 16 h, l’Espluga FM Ràdio estrenarà el programa El cafè de la ràdio, presentat per Eloi Roca. Durant el programa es conversarà amb l’acalde de l’Espluga, David Rovira, el regidor d’Espluga Viva-PSC, Antoni Vendrell, i el regidor de SOM Espluga, Jordi Miró. En aquests minuts de ràdio també es parlarà amb Josep M. Mercadé, un dels membres de l’equip fundador de l’EFMR.

Eloi Roca presentarà "El Cafè de la Ràdio"
Eloi Roca presentarà “El Cafè de la Ràdio”