Anglaterra serà el país convidat de la quinzena edició de Terrània, el festival internacional de ceràmica de Montblanc, i agafa el relleu d’Alemanya del 2016, i de Txèquia del 2015, quan es va començar a dedicar un espai especial a ceramistes d’una determinada nacionalitat.

Set ceramistes del nord d’Anglaterra, de regions properes a Escòcia com Cumbria, tindran un protagonisme especial i el públic del festival podrà veure i adquirir les seves peces i, a més, gaudir d’una activitat on hi participaran tot ells.

Els ceramistes convidats són Wayne Clark, Simon Shaw, Andrew Harding, Meri Wells, Wendy Lawrence i Geoff i Christine Cox. Aquest dos darrers són els únics que fins ara han pres part a Terrània, concretament en la segona edició, la del 2004. Es tracta d’uns ceramistes, l’obra dels quals va agradar molt al públic assistent. Tenen una dilatada trajectòria i, a més, són els organitzadors de tres festivals de ceràmica que tenen lloc al nord d’Anglaterra i a Escòcia i que són referents en aquest tipus d’activitat: Potfest in the Park, Potfest in the Pens i Potfest in Scotland.

La bona relació entre festivals farà que en algun dels Potfests hi prenguin part ceramistes lligats a Terrània, com és el cas de Núria Albà i Lluís Soler de Senan, membres de l’organització i ambaixadors en els esdeveniments de ceràmica on participen.

Els ceramistes anglesos convidats tornaran a ocupar la sala d’exposicions del claustre de Sant Francesc i han proposat la realització d’una activitat innovadora que de ben segur agradarà als assistents al festival aficionats a la ceràmica i la qual presentarem en els propers mesos.