Josep Pijoan va renunciar ahir al càrrec d’alcalde de Pira, després de més de 25 anys al capdavant del consistori. Pijoan acaba així la seva dilatada trajectòria a l’Ajuntament del municipi, que va començar com a regidor als 28 anys, i acaba ara amb 66 anys. Prop de 40 anys després, Pijoan va destacar ahir que «vaig començar com a municipalista i acabo com a municipalista, és del que em sento més orgullós». Amb aquesta llarga trajectòria, Pijoan ha estat un dels alcaldes de Catalunya més veterans.

Visiblement emocionat, Pijoan va deixar ahir el càrrec en un ple celebrat a l’Ajuntament de Pira, acompanyat dels companys de consistori, amics, familiars, companys de la FIC de la Conca de Barberà, així com dels dos vicepresidents del Consell Comarcal de la Conca.

Josep Pijoan tanca així una llarga trajectòria a l’Ajuntament de Pira. Després de dotze anys de regidor, l’any 91 va encapçalar la llista de la FIC i des de llavors els ciutadans de Pira li han donat confiança durant set legislatures seguides. «Estic emocionat del suport que sempre m’han donat els ciutadans», explica. Va assumir l’alcaldia en un moment complicat a la comarca, després de la polèmica pel Pla de Residus. «La comarca i el poble de Pira estaven dividits, vam tenir molta feina per tornar a gener convivència entre els veïns», explica.

Però del que Pijoan se sent més orgullós és de la promoció d’habitatge social que als anys 90 van fer a Pira i que va permetre tenir més habitants. «Va ser un encert, i avui podem dir que som dels pobles més joves de la comarca i amb 500 habitants, gairebé doblant els dels anys 90», assegura.

Pijoan va renunciar al càrrec aquest dimarts, i també ho va fer el passat diumenge davant dels ciutadans, en l’acte anual on l’Ajuntament repassa el seu estat de comptes davant dels veïns i veïnes. També els alumnes de l’escola Antoni Tous del municipi li van retre un petit homenatge regalant-li dibuixos.

En unes setmanes Pira celebrarà un altre ple, per escollir el nou alcalde, que serà Josep Rodríguez, que fins ara ocupava la primera tinença d’alcaldia.