El Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat per unanimitat la modificació de les normes de l’Organisme de Gestió i Control de l’Emissora Municipal de Ràdio. Era un pas necessari per la reobertura de l’Espluga FM Ràdio prevista pel proper 4 de març, i respon a l’acord entre totes les forces polítics del consistori i l’Espluga Audiovisual signat el 26 de gener. La modificació afecta el document regulador que ja s’havia aprovat l’agost del 2015, en un primer acord després de l’aturada de la ràdio espluguina i de l’obertura de les negociacions per trobar un nou model gestió viable i legal. La creació d’aquest organisme va suposar la dissolució de l’antic Patronat Municipal de l’Espluga FM Ràdio, que s’havia mantingut de forma al·legal durant els seus anys de vigència, i que ara havia de fer un pas més i convertir-se en un Consell d’Administració municipal que permetés regular de forma legal l’emissora de ràdio. L’aprovació d’aquests canvis implica, per primera vegada, la incorporació de professionals remunerats en l’equip de l’emissora i la regularització de l’equip de voluntaris i col·laboradors, professionals o aficionats, mitjançant una entitat privada sense ànim de lucre.

Moment de l’aprovació:

En l’aprovació, feta també el 26 de gener, el secretari municipal, Josep M. Caffarel, va anunciar l’obertura del període d’al·legacions durant 30 dies d’exposició al públic, mitjançant anuncis publicats al BOPT i al DOC i a la pàgina web municipal. En la seva intervenció, el regidor de Som Espluga Josep M. Vidal va ser l’encarregat d’explicar els motius d’aquesta modificació, un canvis “que s’han pactat amb l’Espluga Audiovisual per poder dur a terme la reobertura de la ràdio” i que “enlloc d’enfocar-los per l’estat actual s’han pensat de manera global perquè no s’hagin de canviar de manera reiterada”.