L’Ajuntament de l’Espluga ha aconseguit situar-se en la segona posició del rànquing d’ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants amb millor ús de les eines d’administració electrònica. Pel que fa al rànquing general, l’administració de l’Espluga se situa a la setena posició.  El consistori espluguí ha rebut el premi a la cerimònia de cloenda del II Congrés de Govern Digital que es va celebrar a Barcelona els dies 25 i 26 de gener. En aquest acte es van entregar els reconeixements d’Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que van destacar l’any 2016 en la implantació de l’administració digital. Uns premis que va lliurar la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

A la Conca de Barberà, a més de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, també van ser guardonats: el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, l’Ajuntament de Vilanova de Prades, l’Ajuntament de Solivella, l’Ajuntament de Passanant i Belltall i l’Ajuntament de Blancafort.

Els reconeixements estan dividits en cinc categories d’acord amb el nombre d’habitants: menys de 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants i més de 50.000 habitants.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha assolit la segona posició, i del rànking general de tot Catalunya, la setena.

L’objectiu d’aquests reconeixements és valorar i reconèixer la implantació de l’Administració electrònica als ajuntaments catalans i s’atorguen d’acord amb uns indicadors objectius que proposa el Consorci AOC, i van ser lliurats a 69 ajuntaments de Catalunya que han destacat en l’ús de les eines d’administració electrònica i als 14 consells comarcals que han acostat millor l’administració electrònica al territori. Els guardonats van ser 15 municipis de menys de 1.000 habitants, 17 de 1.001 a 5.000 habitants, 14 de 5.001 a 20.000 habitants, 11 de 20.001 a 50.000 i 12 de més de 50.000 habitants.

El regidor de Comunicació, Jordi Torre, explica la concessió del premi: