El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja té nou president després de la renúncia de Josep Pijoan a la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà el passat 16 de gener. En sessió plenària extraordinària  celebrada el passat dia 30 de gener,  el republicà Francesc Benet va ser elegit com a nou president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Tal i com estava previst,  és el resultat dels acords de govern que van arribar el FIC i ERC en el començament de l’actual  legislatura.

En la seva primera intervenció com a president comarcal,  Benet va manifestar, entre d’altres coses,  la necessitat de dissenyar una comarca on tothom s’hi senti representat.  A més, el nou president vol potenciar el paper de Concactiva creant llocs de treball i fomentar l’arribada de noves empreses.
Benet es va posar a disposició del president de la Generalitat i del Parlament de Catalunya davant de les decisions que es puguin prendre per la consecució de la República Catalana.

Discurs íntegre:

En la mateixa sessió,  Toni Gutiérrez (FIC) es va incorporar a l’ institució comarcal, rellevant  com a conseller comarcal a Josep Pijoan que també va renunciar a l’acta de conseller. L’acte es va celebrar a la sala noble del Consell Comarcal a Montblanc, en presència d’autoritats, representants d’entitats i ciutadans que no es van voler perdre aquest canvi de president comarcal.