S’han reconegut 5 entitats, 30 espluguins i s’ha fet una menció a Bruno Hortelano, atleta olímpic

La 19a edició de la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins s’ha celebrat aquest dissabte dins dels actes de la 452a Fira de Sant Vicenç de l’Espluga.Els parlaments en format audiovisual, l’actuació del saxofonista Pep Poblet i l’estrena del vídeo del teixit associatiu de l’Espluga han estat les principals novetats d’aquesta edició. S’ha destacat la feina desenvolupada per 5 entitats de l’Espluga durant el 2016 i s’han reconegut 30 espluguins. Com és habitual, l’entrega dels reconeixements ha tingut lloc després del sopar que ha aplegat més de 250 persones al pavelló del Casal.

La Nit d’Entitats ha comptat amb parlaments en format vídeo (Foto: Gerard Bosch)

Els reconeixements de la 19a nit d’entitats

La Nit d’Entitats ha comptat amb un convidat de luxe, l’atleta olímpic Bruno Hortelano, que ha rebut una menció especial junt amb la seva àvia per haver difós el nom de l’Espluga arran de la seva participació als Jocs Olímpics de Rio. Hortelano s’ha mostrat molt orgullós de les seves arrels espluguines i ha agraït el suport rebut aquest estiu quan competia als Jocs Olímpics de Rio.

Bruno Hortelano i la seva àvia recollint el reconeixement (Foto: Gerard Bosch)

Pel que fa a les entitats destacades, Tratea Teatre ha estat reconegut pels 40 anys de representacions d’Els Pastorets de l’Espluga. També s’ha destacat la iniciativa “4 dècades, 4 pics” de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell i la forma en què el Casal de l’Espluga ha celebrat el seu 50è aniversari, ja que ha organitzat una activitat cada mes durant tot l’any. Finalment, s’han reconegut dues entitats esportives: el Motoclub Francolí, per la primera edició de la Festa del Motor, i la Unió Esportiva l’Espluga, per la recuperació de l’equip cadet.

El llistat de reconeixements a espluguins ha estat més llarg, s’han destacat un total de 30 mèrits individuals i 1 en grup. En aquest sentit, el grup espluguí Apalanke ha estat reconegut per haver publicat el seu segon disc, Malas Mañanas. Pel que fa a mèrits personals, han estat reconeguts: Oscar Fortuny Velasco per haver obtingut la 30a posició entre un total de 12.313 alumnes, per la qual cosa es troba dins l’1% millor puntuat de les proves Cangur de matemàtiques; Joan Amigó Cervelló per haver obtingut la insígnia per part de la Federació d’Escacs que s’atorga pel seu treball i dedicació a la seva població i territori; Awen de Caqueray Vila per la primera posició provincial en la seva categoria en els III Jocs Florals Escolars de Catalunya i Francesc Cuadrat Palau per la seva implicació continuada durant 13 anys a la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes. Els reconeixements per mèrits professionals han estat per: Filo Farré Anguera per la tasca duta a terme a favor dels  mestres i l’ensenyament de la comarca; Nerea Becerra Tomás per formar part de l’equip d’investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV  que ha coordinat el treball “Substituir carn vermella per carn blanca, ous o peix redueix el risc de la síndrome metabòlica”.

Els espluguins reconeguts per haver publicat els seus treballs han estat: Miquel Espasa Rosell pel seu treball de recerca “La restauració a l’Espluga de Francolí a través de les actes municipals” guardonat amb el premi Francesc Sifré del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà; Albert Grinyó Romero pel seu treball de recerca “Cal Biel, una nissaga de forjadors” guardonat amb el premi Francesc Sifré del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà; Josep M. Vallès Martí pel treball sobre la Conca de Barberà en temps de la Mancomunitat de Catalunya, guardonat en la XII edició del premi biennal de recerca comarcal Aires de la Conca; Antoni Carreras Casanovas i Helena Rivero Camps per la publicació del conte El Gorg, l’Spluc i els seus fills; Mireia Gordillo López i Franci Moya Sanchez per la publicació i il·lustració del conte infantil Tortugues i Llenties.

En l’àmbit de creacions han estat reconeguts els següents espluguins: Sergi Esparza Benet i Ferran Andechaga Villahermosa per la publicació del CD Do re mi fa bo. L’estiu en cançons amb la participació de diversos infants espluguins; Montse Bosch Saumell per la publicació del conte La màgia dels reis; Noe Gaya Creus per la creació dels dòminos fets a base de pedres pintades.

Finalment, els esportistes reconeguts pels mèrits aconseguit l’any passat han estat: Gerard Griñó Vernet per haver participat a la cursa de motos Romaniaki haver-la finalitzat; Erika Soriano Solé per haver creuat l’estret de Gibraltar nedant, unint dos continents a través de la natació; Quim Morgades Casellas per haver participat a l’International Six Days of Enduro i haver-la finalitzat; Jordi Palau Piñol per la primera posició al XI Circuit Ciclopirineus-Cultura Ciclista; Joan Poblet Casanovas per haver participat a la Ultra Trail del Mont Blanc i haver-la finalitzat; Jordi Salvadó Font per la tercera posició al Campionat d’Espanya de BTT per a sords; Roger Galofré Mercadé per haver participat a la Marruecos On Bikei haver-la finalitzat; Anna Farré Giné i Carme Vielba Olano per la primera posició al Campionat de Catalunya de les sèries nacionals de pàdel categoria 1.000; Meritxell Lorca Requena per la primera posició als Campionats de Catalunya i per la segona posició als Campionats d’Espanya d’Atletisme Adaptat, categoria T11 i F11 de cecs totals; Anna Flaqué Duran per la primera posició de Catalunya en la categoria individual femenina dins la II trobada de pàdel de sords; Sergi Vendrell Malagón per la tercera posició a la Lliga Catalana d’Equitació i Aina Molina Pujol per haver format part de la Selecció de Hoquei de Tarragona en categoria sub16 femení.