Les activitats i serveis que fa l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Espluga de Francolí han estat un dels reclams de la Fira de l’Espluga, a l’estand que l’entitat ha instal·lat en ple recinte firal, al carrer Lluís Carulla. A més de mostrar-hi el seu vehicle d’actuació i fins i tot un gegantó tematitzat, els components de l’ADF han aprofitat el reclam de la Fira per exposar el ventall d’actuacions que duen a terme en benefici de la preservació dels boscos i la seguretat ciutadana, com l’elaboració i execució de programes de vigilància i prevenció d’incendis forestals, o la col·laboració en aquest sentit amb la Direcció General de Patrimoni Natural i Medi Físic, o altres organismes que participen en la lluita contra els incendis forestals.

L'estand de l'ADF a la Fira de l'Espluga. (Foto: Xavier Lozano)
L’estand de l’ADF a la Fira de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

L’ADF també fa campanyes de divulgació entre els titulars de terrenys forestals sobre les accions de prevenció i lluita contra els incendis, a més de sensibilitzar la població rural i urbana, i el suport en l’extinció d’incendis forestals.

Un cop a l’any organitzen a l’Espluga la trobada de vehicles d’emergència i habitualment col·laboren activament en diferents esdeveniments socials de la població. Per això han iniciat una campanya de micromecenatge per aglutinar el màxim suport en el seu projecte.