El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres suspendre, durant un any, els canvis de titularitat de llicències de bars musicals, pubs i discoteques a l’interior del recinte emmurallat de la vila. Es tracta d’una normativa que, curiosament, ja preveu el Pla General de Montblanc de l’any 1998, però que no s’havia aplicat mai fins ara. També es dóna la circumstància que l’únic pub que quedava obert al centre històric de Montblanc va tancar fa uns mesos, i per tant amb aquesta moratòria no podrà tornar a obrir durant aquest any.

La moratòria es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PDeCAT i el vot contrari de la FIC i la CUP. L’alcalde, Josep Andreu, va remarcar que «la mesura afecta estrictament a l’interior de la muralla», i va destacar que «hem decidit tirar endavant la mesura perquè tots els intents que s’han fet de convivència entre locals i veïns al casc antic han estat molt complicats». L’alcalde, però, va destacar que «això ens obligarà a treballar en la millora de l’oci juvenil a Montblanc, ho hem d’ordenar».

Toni Gutiérrez, de la FIC, va destacar que «creiem que és una decisió equivocada i precipitada. A les nits no hi ha excessius problemes a Montblanc, ho veig estrany». Des de la CUP, la portaveu Laura Aluja destacava que «s’alica ara just quan hi ha un local que ha tancat i per tant no es podrà traspassar» i destacava que «la prohibició no és la solució, aquesta mesura frenarà l’emprenedoria en aquest sector, Montblanc no és Lloret».

Per la seva banda, el regidor del PDeCAT, Marc Vinya, també argumentava que «no entenem per què es fa ara», i assegurava que «hi ha preguntes que no s’han resolt, com què passa si el mateix titular de la llicència decideix tornar a obrir o si hi ha algun possible afectat».

En acabar el ple, diversos assistents a la sessió van intervenir per parlar sobre aquesta qüestió. Alguns veïns van criticar la moratòria aprovada, mentre que el propietari d’un dels locals d’oci de la vila es va mostrar preocupat per si la mesura podria afectar el seu local, tot i estar fora del recinte emmurallat.