Comunicat de l’equip de l’Espluga FM Ràdio sobre la situació de l’emissora municipal

L’Espluga FM Ràdio ha aturat des del 29 de juny la cobertura informativa a l’Espluga de Francolí i la Conca de Barberà fins que acabin les negociacions del nou model de gestió de l’emissora municipal, com ha reclamat l’equip de la ràdio de forma reiterada en els últims mesos. Només s’oferiran els serveis informatius mínims en casos d’extrema importància. Per tant, quedarà inactiva la publicació de notícies, galeries d’imatges i produccions audiovisuals, cobriment d’esdeveniments i retransmissions. La decisió coincideix amb el final de temporada de tots els programes, i després de mesos de reivindicacions perquè es solucionin alguns aspectes del funcionament intern de l’emissora, com el nomenament d’un responsable tècnic i la regularització de l’equip directiu.
Des del mes de febrer, la dimissió del Cap del Departament Tècnic va deixar la ràdio sense el manteniment necessari pel funcionament de l’emissora, i des de l’abril, la ràdio es gestiona sense direcció arran de la suspensió temporal demanada pel fins ara director. L’equip de la ràdio va decidir en aquell moment mantenir la totalitat de la programació i els serveis informatius, amb un gran esforç i implicació, per mantenir actiu el servei públic d’informació coincidint amb la campanya electoral, confiant en l’actuació dels responsables polítics de l’emissora, i gràcies a la subcontractació d’un periodista perquè s’ocupés de la producció informativa a la qual no podia arribar la resta de l’equip de l’emissora que treballa de forma gratuïta. Ara, havent arribat a una situació límit, i sense que hagin avançat les negociacions des del mes de febrer i davant la manca d’interès dels principals responsables polítics de la ràdio, l’equip de l’emissora veu impossible seguir oferint el servei i per això reduirà la seva productivitat a l’espera que avancin les negociacions i s’arribi a un acord.