Està elaborat amb les varietats històriques del Trepat, Ull de llebre i Sumoi

Cellers Domenys, la cooperativa que engloba les antigues cooperatives de Rocafort de Queralt, Pira, Blancafort, ant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès i Rodonyà, ha presentat un nou vi amb varietats Trepat, Ull de llebre i Sumoi de la Conca de Barberà anomenat ‘Domenio’. La gamma de vins Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer. Com manifesta, Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, “aquesta nova producció neix de l’afany i el compromís de Cellers Domenys d’impulsar un projecte vitivinícola molt arrelat als territori”.   

Els vins DOMENIO deuen el seu origen a la plataforma tecnol gica Domenio Vitis: una eina tecnol gica pionera en la gestió més tecnificada i rigorosa de les vinyes d’organitzacions productores de vins i caves. L’any 2012, Cellers Domenys va ser distingit per la Generalitat de Catalunya amb el Premi a la Innovació Tecnol gica Agroalimentària (PITA) en la modalitat d’agroindústria, per aquesta eina.