El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha acollit aquest divendres la presentació de Si Beethoven pogués escoltar-me, del divulgador musical Ramon Gener. El llibre desenvolupa en paral·lel el relat de la trajectòria musical de l’autor amb píndoles de la història de la música clàssica i dels seus grans compositors. L’historiador i melòman Josep Maria Vallès s’ha encarregat de la presentació al costat de Gener. El divulgador musical ja va explicar a l’Espluga FM Ràdio que ell llibre gira al voltant del perquè la música ens explica com som o ens ajuda a ser com som. “Tot el que la música m’ha ensenyat” és una frase que Ramon Gener va citar per definir el llibre.
Ramon Gener és conegut per les seves aparicions televisives. Actualment presenta l’espai ‘This is Opera’ a La 2 de TVE, i anteriorment ho havia fet a El 33 amb ‘Òpera en Texans’.