RUSC. VII Festival de Poesia

201925jul20:0022:00RUSC. VII Festival de PoesiaL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Detalls de l'Acte

Dins el marc de la Festa Major de l’Espluga de Francolí, per setè any consecutiu torna la poesia al jardí del museu amb la celebració del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga. Un festival intergeneracional on es poden escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria. Serà el proper dijous 25 de juliol a les 20:00 al jardí del museu. L’entrada és lliure.

Durant l’acte, es disposarà de zona de menjar i beguda.

PROGRAMA DEL RUSC

Pau Sif (La Pobla de Farnals, 1978)

És llicenciat en Filologia Catalana i Hispànica, i treballa de traductor, corrector i editor. Ha traduït narrativa i poesia sèrbia, croata i italiana i és un dels fundadors d’Edicions del Buc, dedicada exclusivament a l’edició de poesia. Ha publicat els llibres de poesia Ferralla (1997), Tríptic d’un carrer (2003), Viatger que s’extravia Breakfast at Saint Anthony’s Market (2011), Arnes (2016) i Veles (2018).

 

Raquel Santanera Vila (Manlleu, 1991)

Creix a la plana. Ha cursat el grau d’Estudis Literaris i el màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals. Ha escrit Teologia poètica d’un sol ús, premi de poesia Martí Dot (2014), amb què inaugura el Babaisme, un esforç per forjar una nova mitologia del jo poètic que continua en el segon poemari, De robots i màquines o un nou tractat d’alquímia, premi de poesia de Pollença (2017). Actualment és programadora a l’Horiginal i del cicle de poesia a la comarca d’Osona, Els Vespres Malgastats.

 

Nati Soler Alcaide (Llorenç del Penedès, 1959)

Modista de professió i poeta de vocació, troba en el seu entorn  els motius per a escriure. Ha publicat deu llibres de poesia, una novel·la breu i un llibre de prosa poètica. Ha participat en una dotzena d’antologies a conseqüència de premis obtinguts, entre els quals l’Iben Hazm, el Grandalla o el Màrius Torres. És membre activa del Grup Art Polièdric que fa exposicions interpretant temàtiques diverses i escriu articles en premsa comarcal.

 

Carles Rebassa (Palma, 1977)

Ha publicat els llibres de poesia Requiescat in pace (amb Pere Perelló), Poema BEls joves i les vídues (XLIV Premi de Poesia Ausiàs March) i Pluja de focEren ells (Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler 2016 i Premi Ciutat de Barcelona 2017) és la primera novel·la que publica. Li agrada l’oralitat de la literatura, i fa recitals arreu del país i a fora. Amb Sons bruts, el 2018 va rebre el Premi Carles Riba de poesia.

 

El pèsol feréstec

Clourà l’acte l’actuació musical d’un grup que va néixer fa més de quinze anys de la mà d’en Gerard Segura (guitarra, veus). De seguida van sumar-s’hi la Carlota Serrahima (veus) i en Marià Codina (bateria). Amb el disc Cor de carn (2016) van virar cap a la poesia, i se’ls va incorporar la Maria Cabrera com a rapsoda. Més tard s’hi va afegir la Montse Martín (baix), i amb aquesta formació han fet girar el disc Treure’n robins (2017) i l’actual EP L’exemple dels ocells (2019), on combinen poesia recitada i cantada amb melodies pop.

Més

Hora

(Dijous) 20:00 - 22:00(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí